De gids is weer in de bus gevallen. Bij het doornemen van de gids valt me op dat het een hoog MAX-gehalte heeft. Tijdens de kerstdagen kijken naar Home Allone deel 1 tot 5, Sisi, Santa Clause deel 1 tot 5 en niet te vergeten Lord of the Rings. Kortom Kerstdagen vol nostalgie, terug naar het gevoel van vorig jaar en verder, want wat was Kerst toen zo gezellig. Al jaren troost ik mij met die gedachte om, denk ik, als de kerst voorbij is, bedrogen uit te komen met het gevoel van ‘was dat nou alles. Ik mis wat.’


Een complottheorie kan zijn dat we in deze dagen met deze programmering in slaap worden gebracht om te dromen van het geluksgevoel van warmte omringt door onze dierbare. Veel mensen voelen zich eenzaam en leeg. De programmering helpt hen om het gevoel zoals het vroeger was opnieuw te beleven. Zoek niet verder kijk TV.

De hunkering naar dat geluksgevoel van vroeger is een gemis aan warmte en aandacht. Een behoefte om aangeraakt te worden, om warmte te voelen. Ons denken is sterk en verhindert ons om die behoefte kenbaar te maken. En hiermee sluiten we het gevoel uit.
Kerst is een aaneenschakeling van het leven. Gedachten en gevoelens komen wisselend op. Soms positief en soms negatief. Door bewust te zijn van de gedachte en gevoelens is het mogelijk om balans in de behoefte aan de warmte en aandacht te brengen. Laat je masseren om zo het balans te herstellen. Je voelt je als nieuw geboren. Was het maar alle dagen Kerst.

Was het maar alle dagen Kerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *