Wat zie jij als je in de spiegel kjkt.

Ik loop door de winkelstraat en kijk in de etalageruit naar de weerspiegeling van de persoon die daar loopt. Ik zie mijn vader lopen. Ik ben mij ervan bewust dat dat wel erg vreemd is. Door mij bewust te worden wat er in mij speelt, verandert het beeld. Na een paar weken wordt ik mij ervan bewust dat het beeld veranderd is: ik zie in de weerspiegeling mijn broer.

Ik blijf onderzoeken waarom en ik kom steeds dichter bij de kern. Beide personen hebben in mijn jeugd veel indruk op mij gemaakt. Ik keek naar hen op. Ik wilde net zo goed zijn als zij. Veel later realiseerde ik mij dat ik mijn eigen weg wil volgen. Als ik nu in de spiegel of winkelruit kijk, zie ik mij mezelf.

De ogen zijn de spiegel van de ziel

Wat zie jij als je in de spiegel kijk. Ben jij dat? En ben jij tevreden met wat je ziet? Je herinneringen en ervaringen hebben invloed op het beeld dat je van je zelf hebt. Soms is die invloed zo heftig dat het je karakter verdringt en je uit balans raakt. Je gaat onbewust op zoek naar een omgeving waarin je je veiliger en gewaardeerd voelt.

Mogelijkheden

Van jouw kant gezien, zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je werkt de verandering tegen (omwille van de omgeving).
  2. Je accepteert de verandering en komt in een andere omgeving.

In mogelijkheid 1 voelt de omgeving dat er iets bij je speelt. Jij daarentegen doet er alles aan om maar niet te hoeven voelen en blijft in die omgeving. In het tweede geval accepteert dat er nu iets moet gebeuren en stapt in die andere omgeving. Om een voorbeeld te geven: Onlangs las ik in de krant een artikel over een gevierde journaliste die alles (goed salaris, riante woon- en werkomgeving en sociaal netwerk) opzegt, om op een eiland ijs te gaan verkopen. Zij voelde dat zij iedere dag moest presteren om aan de verwachting van de omgeving te voldoen. Op het eiland ervaarde ze dat ze ook met minder (geld) kon leven en dat de omgeving haar accepteerde waardoor ze zich gewaardeerd en veilig voelde.

Gevoel van veiligheid en waardering.

Komen we terug bij de spiegel. Want veiligheid en waardering zijn dingen die jij ervaart. Je omgeving voelt dat niet. Als je je niet meer veilig of gewaardeerd voelt, raak je in onbalans. En dat straal je ook uit naar je omgeving. Je ziet het zelf in de winkelruit of spiegel.

Herken je dit en voel je een onbalans in je lichaam dan is een holistische massage een mogelijkheid om op zoek te gaan naar de reden van het uit balans zijn. Aandacht geven aan het gevoel doet wonderen.

Weerspiegeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *