Ik loop door een mooie natuurlijke omgeving. Hoge bomen vol met bladeren in verschillende tinten groen. In de verte het geluid van stromend water. Ik wil mijn gedachten ordenen, maar het geluid lokt me. Genietend van de natuur loop ik naar het geluid toe. Door de struiken heen zie ik een man staan. Als ik bij de rand van het stromend water sta, zie ik de man licht voorover gebogen staan. Hij heeft een verfrommelde hoed op waaronder grijze haren de nek bedekken. Een hemd met korte mouwen ingestopt in  een stevige liesbroek die voorkomt dat zijn benen nat worden. De man heeft een vierkant raamwerk in zijn handen waarin een metalen raster is vast gemaakt. Met een grot haal schept hij stenen van de bedding en schut het raamwerk voorzichtig. Door de mazen van het raster valt het water weer op de grond, zo ook de stenen die kleiner zijn dan de mazen.

Ik vraag de man wat hij aan het doen is. “Ik kijk naar het gedrag van de kiezels” zegt hij. “Waarom doe je dat?” vraag ik. Hij antwoordt. “Een kiezel is een stuk rots, door het water geslepen. Door het draaien van het raamwerk stoten de kiezels tegen elkaar. Door de vorm en de energie die de kiezels van nature hebben stoten zij elkaar af en trekken elkaar aan. Hierdoor ontstaat een natuurlijke afscheiding van stenen onderling in grote en vorm. Hetzelfde gebeurt ook in de maatschappij.

De mens heeft een karakter en een energieveld, dat laatste kunnen wij niet zien. Vanaf de geboorte wordt het beïnvloed door zijn omgeving. Tijdens de groei botst het tegen/met andere mensen in zijn omgeving, die hem afstoten en aantrekken. Hierdoor ontwikkelt het zijn eigen stijl en vorm en voegt het zich in een groep. Gedurende zijn ontwikkeling kan de groep wisselen. Het zoekt de plek waar het zich gezien en gewaardeerd voelt.

In de loop der jaren komt het karakter in verweer. Onbewust wordt dit gecompenseerd in verandering in gedrag en energie. Allerlei klachten kunnen zich voordoen waarvan de oorsprong of aanleiding onduidelijk is. Dit is het moment om zelf aan de slag te gaan.

De mens bestaat uit een lichaam en geest. De geest heeft het vermogen om het lichaam verschillende opdrachten te geven. Maar het lichaam heeft je ook wat zeggen. Luister naar je lichaam en volg het. Vraag desnoods of iemand je daarbij helpt.

Balans in communiceren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *