Butsen en bulten in het energieveld

Ik ben op kraamvisite geweest en heb daarbij het baby’tje mogen vasthouden. Er gebeurt iets als je zo’n pasgeboren mensje in je armen houdt. Je voelt de warmte en energie via je handen je lichaam instromen. Je wordt er vrolijk van en gaat heel anders praten. Het mensje voelt ook een ander energieveld. In een seconde wordt je door het kind gewogen en beoordeeld. Als jouw energieveld niet bij het mensje past, geeft het krijsend aan dat het weg wil. Ook de moeder voelt wat het mensje wil. Beide communiceren via een krachtenveld op een manier die wij verleerd zijn. Als het mensje huilt, dan weet de moeder of het etenstijd is, er een boertje dwars zit of dat het tijd is voor een schone luier. Soms wordt het mensje niet begrepen of stellen we onze eigen behoefte hoger dan die  van het mensje. “Laat het maar even huilen. Het houdt vanzelf op.”

Aangeven van behoeften

Ieder mens heeft een energieveld. Het is niet mooi rond maar zit vol butsen en bulten. Elke buts is een negatieve ervaring en elke bult een compensatie. Het energieveld van het ongeboren kind is min of meer rond omdat het nog niet veel heeft meegemaakt en geen negatieve ervaringen heeft moeten compenseren. Zodra het kind geboren is, krijgt het te maken met de invloed van de omgeving. Als aan de behoeften van het kind niet voldaan wordt, blijft een beschadiging/buts achter. Ter compensatie zal het kind iets anders gaan doen of ontwikkelen. Als de communicatie via het energieveld niet begrepen wordt, gaat het krijsen.  Wanneer het kind stopt met huilen is de vraag of er aan de behoefte is voldaan, of dat het heeft ervaren dat huilen niet helpt. Je hoort weleens “die van mij kan heel goed alleen spelen”. Maar speelt het alleen, omdat het daar behoefte aan heeft of wordt hiermee een andere behoefte gecompenseerd?

Compensatie van behoeften geeft spanning

Na het communiceren met behulp van huilen, volgt het communiceren met woorden. De woordenschat geeft toegang tot de grotemensenwereld en daarmee begint een voortdurende strijd om een gevoel van veiligheid, erkenning en waardering. Hierin spelen de ouders een belangrijke rol. Hoe gaan zij om met de behoeften van het kind? Bij veel afwijzingen gaat het kind behoeften compenseren en gaat het juist het tegenoverstelde doen om straf te vermijden of om aandacht te krijgen. Zo kunnen ook bij kinderen lichamelijke spanningen ontstaan, bijvoorbeeld spier- en gewrichtspijn en hoofdpijn. Langdurige spanningen hebben weer invloed op houding en gedrag.

Massage voor hernieuwde balans

Heeft uw kind last van allerlei klachten waarvan de oorsprong of aanleiding onduidelijk is? Overweeg eens een massage. Deze brengt lichaam en geest weer in balans en heeft op die manier invloed op gedrag en houding.

 

Doe ik dat echt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *